28 Kasım 2021 Pazar

İngilizce Test Çöz 6. Sınıf

İngilizce test çöz 6. sınıf sınava girmeden önce çözmen gereken tüm soruları aşağıdaki testte bulabilirsin. Testte sorulan soruların detaylı cevapları sayfanın aşağı kısmında bulabilirsin.


Soru /

Testi bitirdin.
dan doğrun var!
Yani



İngilizce Test Çöz 6. Sınıf Detaylı Cevaplar

6. Sınıf İngilizce test çöz sorularının cevaplarını aşağıda ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

"I want to read this book" 

Simple Present Tense cümlesidir çünkü fiil çekimine baktığımızda herhangi bir ek almamıştır ya da yardımcı fiil kullanılmamıştır. Hatırlarsanız geniş zaman cümlelerinde fiiller ek almaz (3. tekil şahıs olmadığı sürece).

"frequently" (sık sık) 

doğru bir seçenektir çünkü Simple Present Tense (Basit Geniş Zaman) zaman diliminde kullanılabilecek belirli sıklık zarfları vardır ve frequently de bunlardan birisidir. Eylemin yapılma sıklığını ifade eder. Diğer seçeneklerde ise geçmiş zamanda yapılmış eylemlere yönelik zaman zarfları görmekteyiz. Bu nedenle diğer şıklar doğru değildir.

"tells" 

doğru cevaptır çünkü hatırlarsanız geniş zamanda fiiller 3. tekil şahıslara yönelik çekimlendiğinde, fiilin sonuna s eki gelmekteydi. İşte bu yüzden dolayı "to tell" (söylemek) fiili, üçüncü tekil şahıs için "tells" şeklini almıştır.

"watch" 

seçeneği doğru çünkü geniş zamana göre çekimlenmiştir.

"write" 

geniş zamanda soru cümlesi sorarken "do" yardımcı fiilini kullanırız. Yardımcı fiillerin yardımcı olduğu ana fiil ise yalın halde kalır. Bu yüzden dolayı "do" yardımcı fiilinin yardımcı olduğu "to write" (yazmak) fiili yalın haldedir.

"does" 

soru cümlelerinde "do" yardımcı fiili kullanılır ve özneye göre şekil alır. Fiiller, geniş zamanda 3. tekil şahıslar için "s" ekini aldığından dolayı "do" - "does" olmuştur.

Teacher ___ to teach. 

"tries" - Geniş zaman İngilizce zaman çekim kurallarına göre 3. tekiller için fiile "s" eklenir. Ancak ses durumundan dolayı bazı fiillere ise "-ies" eklenir. "to try" (denemek) fiili de, ses durumundan dolayı "s" yerine "-ies" geniş zaman ekini alan fiillerden birisidir.

Aşağıdakilerdan hangisi daily activies (günlük aktivitiler) den birisi değildir?

cevap "go to England"
wake up : uyanmak, yataktan kalkmak
study : ders çalışmak
have lunch : yemek arası vermek
go to England : İngiltereye gitmek


Kelime karşılığı hangisinde yanlıştır?

finish : bitirmek
start : başlamak
wake up : uyanmak
get dressed : parti yapmak

get dressed kıyafet giyinmek anlamındadır.

TV izlemek - temizlik yapmak - arkadaşlarla buluşmak sırasıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

watch TV - do clean - meet friends

Hangisi yiyecek değildir?

milk (süt) içecektir

Ben TV izlemeyi severim ama o sevmez.
I like to watch TV but she does not like.

İngilizce Test Çöz 6. Sınıf Sınav Konuları Soruları ve Cevapları


6. Sınıf İngilizce test çöz soruları tamamen sınavda sorulan konulardan seçilmiştir. Bu soruları doğru yanıtlayan bir öğrenci, 6. sınıf 1. dönem ve 2. dönem İngilizce sınavlarından yüksek not alması mümkündür.

6. Sınıf İngilizce ders konuları; geniş zaman (simple present tense), basit geçmiş zaman (simple past tense), saati söyleme, günlük aktiviteler, yiyecekler, A1 seviye kelimeler, karşılaştırma cümleleri, like (beğenme) cümleleri, should yardımcı fiilinin kullanımı gibi konulardır. 

0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.