27 Kasım 2021 Cumartesi

İngilizceyi geliştirmek için ne yapılmalı

İngilizceyi geliştirmek için ne yapılmalı bunun için sizlere birkaç tavsiyem olacak.

İngilizceyi geliştirmek için istekli olun


Eğer yeterince istekli değilseniz, İngilizce öğrendiğinizde size sağlayacağı avantajları düşünerek motivasyon elde edebilir ve istekli olabilirsiniz.

Yeni bir dil öğrenebilmek için istekli olmak çok önemlidir. Zorlama bir şekilde dil öğrenmek imkansız değildir ama zordur ve de çok zaman alır. 

Halbuki siz o dili severseniz ya da öğrenmek için bir motivasyon kaynağı bulursanız hem daha kolay hem de çok daha kısa sürede öğrenebilir, geliştirebilirsiniz.

İngilizceyi geliştirmek için şarkılar dinleyin


Bu şarkıları dinlerken anlamaya çalışın. Bu anlama aşamasında sadece hangi kelimeleri duyduğunuzu değil aynı zamanda bu kelimeler arasındaki yapısal bağlantıyı da anlamaya gayret etmelisiniz.

Kurulan cümleler ne tür cümleler, cümleler yapısal olarak olumlu mu olumsuz mu ya da soru cümlesi mi vs. tüm bu ayrıntıları analiz etmelisiniz.

Bu şekilde bir çalışma yapmak,  size birçok açıdan fayda sağlar. En başta kelime haznenizi arttırmış olursunuz. Bununla birlikte yeni dilbilgisi kuralları öğrenebilir ya da daha önce öğrendiklerinizi de tekrar edebilirsiniz.

Bu yöntem aynı zamanda telaffuzunuzu da geliştirmenizi sağlayacak, son derece etkili bir İngilizceyi geliştirme yöntemidir. Çünkü duyduğunuz kelimelerin nasıl telaffuz edildiği aklınızda kalır. Özellikle de o şarkıyı sürekli tekrar tekrar dinlediğinizde artık hangi kelimelerin nasıl telaffuz edildiğini tamamen öğrenmiş oluyorsunuz.

İngilizceyi geliştirmek için altyazılı filmler, diziler izlemek


İngilizceyi geliştirmek için ne yapılmalı diye soruyorsanız mesela Türkçe ya da İngilizce altyazılı bir şekilde filmler ya da diziler izleyebilirsiniz. Tabii ki burada bahsettiğim filmler ve diziler kendi orjinal dilinde yani İngilizce olmalıdır.

Eğer Türkçe altyazılı izlerseniz; konuşmalarda geçen kelimeleri tahmin edebilir, altyazısında o kelimelerin anlamlarını bulabilirsiniz. Bu aynı zamanda kelime dağarcığınızı arttırmanızı sağlayacak ve cümle çeviri yapabilme altyapınızı güçlendirecektir.

Eğer İngilizce altyazılı izlerseniz; konuşmalarda geçen kelimeleri ve cümleleri, doğru bir şekilde duyup duymadığınızı test etmiş olursunuz. Eğer yanlış duymuşsanız altyazıya bakarak, doğru kelimenin ne olduğunu görebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde özellikle ses bakımından birbirine yakın olan kelimeleri fark edebilir ve bu kelimeler arasındaki detaylı ses farkını fark edip, o kelimeleri daha doğru öğrenebilirsiniz.

İngilizceyi geliştirmek için testler çözmek


İngilizceyi geliştirmek için ne yapılmalı diye soranlara önerebileceğim en iyi yöntemlerden birisi de test çözmektir. Çünkü testler sayesinde okuma - anlama - dinleme - telaffuz- kelime haznesi ve de dilbilgisi altyapılarınızı ölçümleyebilir ve de aynı zamanda geliştirebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.