5 Nisan 2020 Pazar

Sıfırdan İngilizce Öğrenmek için 3 Tavsiye

Sıfırdan İngilizce öğrenmek için 3 tavsiye vermek istiyorum.

1. Temel Kavramları Öğrenmek


Temel kavramları bilmeden, bir dili öğrenemezsiniz. Zaten sıfırdan başlamak için, temel kavramları öğrenmek zorundasınız.

Bilmeniz gereken temel kavramlar; harf, kelime, kelime türleri, cümle, cümle türleri, cümle öğeleri. Tüm bu temel kavramları öğrendiğinizde artık İngilizce öğrenmek için ilk adımı atmış olursunuz.

2. Öğrenme programı yapmak ya da yapmamak


Özellikle evde kendi kendine İngilizce öğrenmek isteyenler, eğer programlı bir şekilde çalışabileceğinize inanıyorsanız, kendinize göre bir İngilizce öğrenme programı yapmanız çok büyük fayda sağlar. Bu sayede düzenli olarak uygulayabileceğiniz bir öğrenme programı elde etmiş olursunuz. Bu program; dinleme-konuşma, yazma, kelime öğrenme ve dilbilgisi olmak üzere 4 ana koldan oluşmalıdır ve her birisini aynı anda sürdürmelisiniz.

Örnek bir İngilizce öğrenme programı şöyle olabilir;



Öğrenme programını tamamen kendinize göre yapmalısınız. Hangi saatlerde uygun oluyorsunuz ve belki de daha önemlisi hangi saatlerce İngilizce öğrenmek için kendinizi çok daha verimli hissediyorsunuz.

Bu saatleri ve günleri belirledikten sonra kendi programınızı yapın ve düzenli olarak programınıza bağlı kalarak çalışmaya devam edin.

Eğer bir programa bağlı kalarak düzenli çalışabileceğinizi düşünmüyorsanız, bu durumda tamamen doğaçlama, o an öğrenmek istediğiniz şeye bağlı olarak bir çalışma yapabilirsiniz.

3. Sıfırdan İngilizce Öğrenmek için Kaynak Bulmak


Günümüzde İngilizce öğrenmek isteyenler için birçok farklı kaynak seçeneği söz konusudur.

Nedir bunlar;

- İnternetten bulabileceğiniz İngilizce öğrenme videoları
- İnternetten bulabileceğiniz İngilizce öğrenme siteleri
- İngilizce eğitim setleri
- İngilizce kursları
- Online İngilizce kursları
- Mobil uygulamalar
- Kitaplar ve e-kitaplar
- Özel öğretmen aracılığı ile öğrenmek

Bu yöntem ve kaynaklardan hangisini tercih etmek istediğinizi belirlerken, en keyifli bir şekilde nasıl öğrenebileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Mesela klasik olarak bir kitabı elinize alıp, okuduğunuzda daha çok keyif alarak öğreneceğinize inanıyorsanız ya da bundan eminseniz, o halde İngilizce dilbilgisi kitabı ya da seti almak daha doğru olabilir.

Eğer evde kendi kendinize öğrenmek istiyorsanız ve bunu internetten yapabilirim diyorsanız, o halde e-kitap indirebilirsiniz, mobil uygulamalardan faydalanabilirsiniz, online kurslara katılabilirsiniz.

Ayrıca benim blogumda da birçok İngilizce konu anlatımları bulabilirsiniz. Ben, blogumda özellikle de Hızlı ya da Sıfırdan öğrenmek isteyenlere yönelik anlatımlar yapmaktayım. Siz de şimdi sıfırdan İngilizce öğrenmek için ilk adımı atabilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.