23 Şubat 2020 Pazar

İngilizce Gelecek Zaman Testi (Future)

İngilizce gelecek zaman testi ( future tense testi ) sayesinde İngilizce Gelecek Zaman konusunu ne kadar bildiğinizi test edebilir, açıklamalı cevaplar ile konuyu genel olarak daha net anlayabilirsiniz.

1. Hangisi Gelecek Zaman yardımcı fiili değildir?

A) Have
B) to be
C) shall
D) will


A
"to be" yardımcı fiili Gelecek Zamanda Süreklilik (Future Contunious Tense) cümlesi kurarken kullanılır. Örneğin; "I will be going." (Gidiyor olacağım.)
"shall" yardımcı fiili ise "will" ile aynı anlama, kullanıma sahiptir.
"have" yardımcı fiili "Perfect Tense" (Bitmiş Zaman) için kullanılır.


2. "Will" ile "Will be" farkı nedir?

A) Her ikisi de gelecek zamanlı cümle kurmak için kullanılır.
B) İkisi de gelecek zamanlı cümle kurmak için kullanılır ancak "will be" aynı zamanda "süreklilik" bildirmek için kullanılır.


B
Her ikisi de gelecek zaman için kullandığımız yardımcı fiillerdir. Ancak "will been" ifadesi "süreklilik" bildiren fiiller için kullanılır. Örneğin; She will go. (gidecek), She will been going. (O, gidiyor olacak.) İkinci örnek cümlede "gitmek" fiilinin sürekliliği ifade edilmiştir.



3. Will kullanımı hangisinde doğrudur?

A) I wont go.
B) I will don't go.
C) I'll not go.
D) I won't go.


D
A şıkkındaki "wont" kelimesi yanlıştır çünkü kesme işareti eksiktir.
B şıkkı "do" fiili kullanıldığı için yanlıştır. Future cümlelerinde "do" yardımcı fiili kullanılmaz.
C şıkkı yanlıştır çünkü "will" ya da "shall" yardımcı fiili ile olumsuz bir cümle kurulacağı zaman, yardımcı fiil özne ile değil, "not" olumsuzluk eki ile kaynaşır. Bu yüzden dolayı D doğrudur.



4. "Will you ... the window?" Bu cümledeki noktalı kısma "to open" fiilini yerleştirmek istersek, fiil aşağıdaki şıklardaki şekillerden hangisine dönüşür?

A) to open
B) opened
C) open
D) opening


C
İngilizce gelecek zamanlı soru cümleleri "will" ile başlar ve cümledeki ana fiil kök halinde yazılır. Hiçbir ek almaz.



5. "Will you be ... to school?" bu cümledeki noktalı kısma "to go" fiili ne şekilde yerleşir?

A) to go
B) gone
C) go
D) going


D
"will be" ya da "be" ifadesini gelecek zamanlı cümlelerde görünce aklımıza direkt "süreklilik" anlamı gelmelidir. Yani bu ifadeler ile birlikte ana fiilin süreklilik bildiriyor olması gerekir. Ana fiilin süreklilik bildirebilmesi için de "-ing" şimdiki zaman eki eklenmiş olması gerekir. Bu nedenle cevap D şıkkıdır.



6. "I will be going to office." cümlesinin en yakın çevirisi hangisidir?

A) Ofise gidiyordum.
B) Ofise gidiyor olacağım
C) Ofise gitmiş olacaktım.
D) Ofise gidiyor olacaktım.


B
"will" yardımcı fiili "to be" fiili ile birlikte "be" şeklinde kullanılır ve böylece "olmak" anlamı verir. To go (gitmek) fiili de, süreklilik eki (-ing) alarak "going" olmuş ve "gidiyor" anlamı vermiştir. Tüm bu anlamları ve cümledeki diğer öğelerin de vermiş olduğu anlamları birleştirdiğimizde, en yakın doğru çevirinin B şıkkında olduğunu görüyoruz.



7. "I will be walking on a bridge." cümlesi hangi zaman dilimine aittir?

A) Future
B) Future Contunious


B
Ana fiil süreklilik bildirdiğinden dolayı cevap B şıkkıdır. Çünkü "contunious" ifadesi "süreklilik" anlamı vermektedir. Future Contunious ifadesi de "Gelecekte Süreklilik Bildiren Zaman" anlamına gelir. Bazı kaynaklarda bu zaman dilimi Future 2 olarak da tanımlanabilmektedir. Ancak ana mantığı kavradığınız sürece, bu konunun başlığı ne olursa olsun, içeriği biliyor olacaksınız.



8. "I won't ... this game." cümlesindeki noktalı kısma hangisi gelebilir?

A) play
B) to play
C) playing
D) played


A
"Will" yardımcı fiili "Will be" şeklinde kullanılmadığı sürece, ana fiil her zaman yalın halde olur. Ekstra bir ek eklemeye gerek yoktur. Bu nedenle cevap A şıkkıdır.



9. "İzliyor olacak mısın?" sorusunun karşılığı hangisidir?

A) Will you watching?
B) Will you be watching?
C) Will you been watching?
D) Will you being watching?


B
"Will you be" sorusunun karşılığı "olacak mısın?", "Will you be watching?" sorusunun karşılığı da "izliyor olacak mısın?" şeklinde çevrilir.



10. "İzlemeyecek misin?" sorusunun karşılığı hangisidir?

A) Won't you watching?
B) Won't you watch?
C) Will you don't watching?
D) Won't you not watching?


B
A şıkkı yanlıştır çünkü "will" yardımcı fiili ile birlikte süreklilik bildiren "-ing" eki kullanılamaz. Bu ancak "will be" şeklinde kullanımlarda mümkündür.
C şıkkı yanıştır çünkü "will" soru cümlelerinde "to do" yardımcı fiili kullanılmaz, gerek yoktur. Bu görevi zaten "will" yardımcı fiili yerine getirmektedir.
D şıkkı da yanlıştır çünkü "not" olumsuzluk eki zaten cümlenin başında "will" yardımcı fiili ile birlikte kaynaşmıştır. Ekstradan gereksiz bir şekilde ana fiilin önünde kullanılmasına gerek yoktur.


0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.