22 Şubat 2020 Cumartesi

İngilizce Zamanlar Testi - 2 (Tüm Zamanlar)

İngilizce zamanlar testi sayesinde genel olarak zamanlar konusundaki bilginizi test edebilirsiniz. Bu testte 10 soru var ve her bir sorunun açıklama cevaplarını bulabilirsiniz.

1. Hangisi Gelecek Zamandır?

A) Future
B) Present
C) Past
D) Perfect


A
İngilizce'de ve diğer tüm dillerde toplam 4 ana zaman dilimi vardır. Bunlar; 1. Geniş (Present), 2. Şimdiki (Present Continuous), 3. Geçmiş (Past), 4. Gelecek (Future) şeklindedir.



2. "I opened the box" cümlesi hangi zamana aittir?

A) Past
B) Perfect
C) Future
D) Present


A
"to open" fiili, "-ed" ekini alarak "opened" şekline dönüşmüştür. "-ed" eki, geçmiş zaman ekidir. Past, "Geçmiş Zaman" anlamında gelmektedir.



2. "I will wait for you" cümlesi hangi zamandır?

A) Present
B) Past
C) Future
D) Perfect


C
"will" yardımcı fiili, sadece gelecek zamanlı cümle kurarken kullandığımız bir yardımcı fiildir. Bu nedenle will ya da shall (ikisi aynı anlamı verir) yardımcı fiillerinden birisini gördüğünüz zaman, o cümlenin gelecek zaman ile ilgili olduğunu fark etmelisiniz.



3. "Did you ... the window?" Bu cümledeki noktalı kısma "to open" fiilini yerleştirmek istersek, fiil aşağıdaki şıklardaki şekillerden hangisine dönüşür?

A) to open
B) opened
C) open
D) opening


B
"Did" kelimesini gördüğümüz zaman, aklımıza Past Tense (Geçmiş Zaman) gelmelidir. Geçmiş zamanda düz bir cümle kurarken, cümlenin esas fiiline genellikle "-ed" geçmiş zaman ekini ekleriz. Ancak soru cümlesi kurarken ise fiil "-ed" ekini almaz, yalın halde kullanılır.



4. "Will you ... to school?" <== bu cümledeki noktalı kısma "to go" fiili ne şekilde yerleşir?

A) to go
B) gone
C) go
D) going


C
"Will" yardımcı fiili ile başlayan soru cümlesinde fiil yalın halde kullanılır.



5. "I had been going to office." cümlesinin en yakın çevirisi hangisidir?

A) Ofise gidiyordum.
B) Ofise gitmiştim.
C) Ofise gitmiş olacaktım.
D) Ofise gidiyor olacaktım.


D
"had" yardımcı fiilini görünce "etmiş, yapmış" gibi ifadeler aklınıza gelmelidir. Bu yüzden "going" kelimesini "gitmiş" olarak çeviriyoruz. Aynı şekilde "been" yardımcı fiilini görünce de "olmak" aklınıza gelmelidir. Bu ipuçlarını birleştirdiğiniz zaman, en yakın cevabın C şıkkı olduğu anlaşılmaktadır.



6. "I had been walking on a bridge." cümlesi hangi zaman dilimine aittir?

A) Past Perfect
B) Present Perfect
C) Past Perfect Contunious
D) Present Perfect Contunious


C
Bu tarz cümlelerin hangi zaman dilimine ait olduğunu anlamanın en kolay yöntemi yardımcı fiile bakmaktır. "Had" yardımcı fiili, "Past" (Geçmiş) zaman diliminde kullanılmaktadır. "been" yardımcı ve beraberindeki "-ing" şimdiki zaman eki sayesinde cümlenin "Past Contunious" (Geçmişte Süreklilik) zaman dilimine ait olduğunu anlıyoruz.



7. "I didn't ... this movie." cümlesindeki noktalı kısma hangisi gelebilir?

A) watch
B) to watch
C) watching
D) watched


A
Geçmiş zamanlı olumsuz cümlelerde, olumsuzluk anlamı vermek için "did" ve "not" birleşiminden oluşan "didn't" ifadesi kullanılır. Bu ifade ile birlikte fiilin kök halinde olması gerekir. Fiilin geçmiş zamanlı halini (yani "-ed" eki almış halini) sadece geçmiş zamanlı düz cümlelerde kullanırız.



8. "İzlemiş miydin?" sorusunun karşılığı hangisidir?

A) Did you watched?
B) Have you watched?
C) Have you been watched?
D) Had you watched?


D
Geçmişte yapılmış, bitmiş ancak etkisinin şu anda devam edip, etmediğine dair bir soru sorulmak istenildiği için "Past Perfect Tense" zaman dilimi kullanılmalıdır. Bu zaman diliminde soru; had + fiil + ed formülü ile sorulur.



9. "İzlemiyor muydun?" sorusunun karşılığı hangisidir?

A) Didn't you watching?
B) Haven't you watching?
C) Haven't you been watching?
D) Hadn't you watching?


C
Geçmişte başlamış ancak sürekliliğinin ya da etkisinin şu an devam edip, etmediği sorgulanmak istenildiği zaman "Present Perfect Tense" zaman dilimi kullanılmalıdır. Bu zaman diliminin soru kalıbı; "have + been + ing" şeklindedir.



10. "İzliyor olacak mıydın?" sorusunun karşılığı hangisidir?

A) Shall you been watching?
B) Will you have been watching?
C) Will you been watching?
D) Will you be watching?


C
Geçmişte başlamış ancak sürekliliğinin ya da etkisinin şu an devam edip, etmediği sorgulanmak istenildiği zaman "Present Perfect Tense" zaman dilimi kullanılmalıdır. Bu zaman diliminin soru kalıbı; "have + been + ing" şeklindedir.


0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.