11 Şubat 2020 Salı

İngilizce Öğrenme Yolları

İngilizce öğrenme yolları nelerdir?

İngilizce öğrenme yolları


1. Evden

Evde kitaplarla, setlerle ya da internetten öğrenebilirsiniz. 
Dilerseniz her iki yöntemi de tercih edebilirsiniz.

İhtiyacınız olan kitaplar;

- İngilizce dilbilgisi
- Kelime çalışması
- Paragraf çalışmaları

Evde kelime öğrenme çalışması yapmak için Google Translate kullanabilirsiniz.
İngilizce kelime listelerini bulup, bu listelerdeki her bir kelimeyi öğrenebilirsiniz.

Kelime öğrenme aşamasında blogumdan mutlaka faydalanmanızı öneririm çünkü blogumda bir çok İngilizce kelime testleri bulabilirsiniz.

Kelime testleri sayesinde birçok kelimeyi kolay ve keyifli bir şekilde öğrenmeniz mümkün olur.

2. İnternetten

İnternet sitelerinden, bloglardan, mobil uygulamalardan YouTube videolarından ve bulabileceğiniz farklı kaynaklardan çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

Şu an bu yazıyı okumakta olduğunuz benim blogum sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyen herkes için hazırlanmıştır. Dilerseniz siz de benim blogumdan faydalanarak ücretsiz ve kolay bir şekilde İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.

İnternetten öğrenmenin çeşitli avantajları var ve bu avantajların başında ise zamanın daha verimli bir şekilde kullanılabilmesi gelmektedir. 

Zamanı daha verimli bir şekilde kullandığınızda, daha kısa sürede öğrenebilmeniz mümkün olur. Bu aşamada faydalandığınız kaynağın doğru ve gerçekten de size hitap ediyor olması önemlidir.

Şu an ziyaret etmekte olduğunuz blogumda tüm İngilizce konularını olabildiğince açık ve net bir şekilde ele almaktayım ve de hazırladığım her bir test ile öğrenmenizin daha kalıcı ve keyifli olmasını sağlamayı amaçlamaktayım.

3. Kendi kendine öğrenmek

Eğer tek başınıza yeni bir dil öğrenebileceğiniz konusunda kendinize güveniyorsanız, bence bunu yapabilirsiniz.

Bunun için yine interneti kullanmak ve dilerseniz bir kaç kitap edinmek en etkilisidir.
İnterneti tercih ettiğinizde, blogumu yine sizlere şiddetle tavsiye ediyorum.

4. Kursta öğrenmek

Özellikle de sosyal yönü daha baskın olan kişiler için tek başına yeni bir şeyler öğrenmektense sosyal bir ortamda öğrenmek daha keyifli ve kolay olabilmektedir. 

Bence bu aşamada kişinin hayata bakış açısı ve öğrenme sürecinde hangi yöntemle daha çok keyif aldığının önemi büyük. 

Kişi eğer tek başına daha çok keyif alıyorsa bu durumda kendi kendine öğrenmeyi tercih edebilir ancak sosyal bir ortamda daha kolay öğreneceğine ve daha başarılı olacağına inanıyorsa da fiziksel bir kurs ortamında öğrenmeyi tercih etmesi daha doğru olabilir.

5. İngilizce özel ders

Özel ders almak da, İngilizce öğrenme yolları arasındadır ancak bu yöntem biraz masraflı ve biraz da riskli olabilmektedir.

Şöyle ki; bazı öğretmenler ciddi miktarlarda ders ücreti talep edebilmektedirler ancak buna rağmen sizlere tam anlamıyla doyurucu bir eğitim veremeyebilirler.

Sonuç olarak öğretmeni eğer doğru seçmezseniz, öğretmen eğer sizin seviyenize, altyapınıza ve hedefinize uygun bir şekilde öğretim planlaması yapmazsa bu durumda alacağınız eğitim tam verimli olmayacağı gibi bu eğitim için verdiğiniz ücreti de kısmen boşa harcamış olursunuz.

Eğer WhatsApp üzerinden özel ders almak gibi bir düşünceniz varsa ya da olursa, benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Sizlere seve seve yardımcı olurum.

6. Okulda öğrenmek

Bence okulda öğrenmek gerçekten zor ve hatta imkansız diyebilirim çünkü okul ortamında birden fazla öğrenci mevcut. Öğretmenin her bir öğrenci ile özel ilgilenip, o öğrenciye yönelik bir dil eğitimi vermesi de imkansızdır.

Sonuç olarak okulda öğrenmek ancak dersi takip ederek ve ders kitaplarından faydalanarak mümkündür. Fakat okuldaki pek çok koşul, bu süreci zorlaştırmakta ve tam anlamıyla öğrenmeye engel olmaktadır.

7. Başka ülkeye giderek

Bazı kişilere göre İngilizce öğrenme yolları arasında en iyi yol İngilizce konuşulan bir ülkeye gitmektir. Ben bu görüşe katılmıyorum çünkü İngilizce konuşulan bir ülkeye gidip, oradakiler ile iletişim kurmak sadece telaffuz ve anlama yetinizi geliştirir. 

Fakat dilbilgisi kurallarını öğrenmediğiniz sürece doğru cümleler kuramayacağınız için bunun bir önemi yoktur.

0 comments:

Yorum Gönder

Konu hakkında anlamadığınız bir ayrıntı varsa, yorum formunu kullanarak soru sorabilirsiniz. Sizlere en kısa sürede geri dönüş yaparım.